KOVO 11-oji – KELIAS Į LAISVĘ

Kovo 9 d. mūsų mokykloje buvo paminėta Lietuvos Nepriklausomybės atkūrimo diena. Mokyklai tai buvo neeilinis, rajoninis renginys, į kurį atvyko garbingų svečių: Vilniaus rajono Švietimo skyriaus vedėja Lilija Andruškevič, Vilniaus rajono Švietimo skyriaus vyriausioji specialistė Božena Šarandina, mūsų mokyklos kuratorė, Vilniaus rajono Švietimo skyriaus vyriausiasis specialistas, istorijos dalyko kuratorius Jaroslav Suboč, Šv. Juozapo parapijos klebonas Ričardas Doveika, Vilniaus rajono Nepilnamečių reikalų inspektorė Danutė Kabiševa ir policijos komisariato vyresnioji specialistė Violeta Žukovska-Kaminskienė, Vilniaus rajono Zujūnų seniūnijos seniūnas Miroslav Gajevski, Avižienių gimnazijos direktorė Valerija Orševska, taip pat mokiniai ir mokytojai iš kitų rajono mokyklų.

„KELIAS Į LAISVĘ“ – taip buvo pavadintas teatralizuotas vaidinimas, skirtas šiai dienai paminėti. Jame dalyvavo 5-12 klasių mokiniai. Scenarijų rašė ir vaidinimą režisavo mokytojos Jolanta Neverovič, Lilija Kozakevič, Rita Rutulienė ir Tatjana Šilobritienė.

Po vaidinimo garbingi svečiai ir mokyklos direktorius kalbėjo apie reikšmingą Lietuvai datą. Jų mintis atspindėjo žodžiai, kad: „Mes esame tikrai laisvi, kai išsaugojome sugebėjimą savarankiškai svarstyti, kai būtinybė nepriverčia mus ginti svetimų nuomonių. Juk žmogus saugo laisvę ir kovoja už taiką. Laisvė žmogui – aukščiausias tautos gėris“.

Renginio pabaigoje svečiai padėkojo mokyklos administracijai, mokytojams bei mokiniams už gražų vaidinimą ir nuoširdų priėmimą.

Updated: 2016 kovo 17 — 22:41

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

© 2019 – Vilniaus r. Zujūnų gimnazija Frontier Theme