LIETUVIŲ KALBOS SAVAITĖ

Šių metų kovo 7 – 10 dienomis Zujūnų vidurinėje mokykloje vyko Lietuvių kalbos savaitė.

Konkursų ir renginių ciklas prasidėjo labai žaismingai. Pradinukų dėka mokykloje sužaliavo „Gražiausių lietuviškų žodžių medis“. Akys raibo ne tik nuo įvairiaspalvių gėlyčių bei lapelių, bet ir nuo lietuviškų žodžių gausos bei grožio.

Kovo 7 dieną pradinių klasių mokiniai lankėsi Zujūnų seniūnijos bibliotekoje. Bibliotekininkė Jadvyga Rybakova supažindino vaikus su bibliotekos lankytojų taisyklėmis, papasakojo, kaip reikia elgtis su knygelėmis bibliotekoje ir namuose, kad knygeles reikia branginti ir saugoti.

Mažieji skaitytojai apžiūrėjo biblioteką, peržvelgė lentynas, kuriose galima rasti daug vaikiškos literatūros. Vaikai prisiminė girdėtas pasakas, aptarė mėgstamiausius pasakų herojus.

Vyresnių klasių mokiniai irgi aktyviai įsitraukė į šios savaitės konkursų bei renginių ciklą: dalyvavo rašysenos konkurse „Dailyraštis 2016“, iliustravo įvairius vaizdingus posakius ir frazeologizmus. Mokyklos koridorių sienos buvo papuoštos įvairiomis citatomis, patarlėmis bei priežodžiais.

Kokia Lietuvių kalbos savaitė be pasakų ir gražaus lietuviško žodžio? Pradinių klasių mokiniai dalyvavo vaikų pasakų konkurse „Seku seku pasaką“. Šio konkurso metu mokiniai klausėsi mėgstamų pasakų, spėjo pasakų veikėjų vardus, vaidino, atsakinėjo į mokytojos klausimus. Tarp populiariausių pasakų buvo „Ropė“, „Raudonkepuraitė“. Vyko integruotas lietuvų ir dailės konkursas „Piešiu pasaką“.

Į veiklą, susijusią su lietuvių kalba ir literatūra, šiemet buvo įtraukti visi moksleiviai. Mokiniai buvo aktyvūs, dirbo susidomėję. Savaitė buvo gausi renginių ir konkursų, kuriais buvo ugdomas mokinių kūrybiškumas, bendradarbiavimas bei skatinamas domėjimasis lietuvių kalba ir jos kultūra.

Apibendrindami visos savaitės veiklų rezultatus, pasidžiaugėme, kad tiek daug mokinių parodė iniciatyvą dalyvauti įvairiuose konkursuose.

Didžiausias šios savaitės renginys buvo skirtas Lietuvos Nepriklausomybės atkūrimo dienai paminėti.

Updated: 2016 balandžio 6 — 15:18

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

© 2019 – Vilniaus r. Zujūnų gimnazija Frontier Theme