KELIONĖ APLINK PASAULĮ

Nuo birželio 13 d. Zujūnų gimnazijoje pradėjo savo veiklą vasaros stovykla „Kelionė aplink pasaulį“ pradinių klasių mokiniams.

Kiekvieną dieną buvo laukiama 30 stovyklos dalyvių. Vaikai susipažino su Europa, Afrika, Australija, Pietų ir Šiaurės Amerika, Azija. Sužinojo apie šalių, priklausančių šiems žemynams, vėliavas, herbus, prezidentus, didžiausius miestus, ežerus ir upes, kalnus, liaudies muziką bei šokius.

I diena – virtuali kelionė po Europą. Vaikai žiūrėjo animacinį filmuką, nuspalvino šį žemyną, Europos valstybių vėliavas. Pirmoji stovyklos diena – pilna įspūdžių, gerų emocijų. Tądien netrūko nei linksmybių, nei saldumynų. Pirmąją vasaros stovyklos dieną vyko „Kiškio troleibusų“ edukacija su Lilija Brakiene. Užsiėmimo „Piešimas ant marškinėlių“ edukatorė įkūrė tikras dirbtuves. Vaikai susipažino su nauja piešimo technika bei specialiomis priemonėmis. Jie turėjo piešti ant marškinėlių pagal trafaretą arba galėjo patys kurti paveikslėlius. Marškinėliai išėjo labai gražūs, ši veikla vaikams labai patiko.

II diena – Afrika. Vaikai žiūrėjo animacinį filmuką, sprendė kryžiažodžius, spalvino gyvūnus. Antrąją vasaros stovyklos dieną Glitiškių dvaro sodyboje prie gražuolio Širvio ežero vaikai turėjo praktinį užsiėmimą su tautodailininke, žolininke Margarita Čekuolis. Vaikai su garsia žolininke ir vainikų pynėja pasinėrė į smagų pokalbį apie dekoratyvines gėles ir augalus. Jie patys padarė gėlę iš krepinio popieriaus.

III diena – Australija.  Vaikai sužinojo daug įdomių dalyku apie šį žemyną, atsakinėjo į klausimus, žaidė žaidimus. Stovyklos dalyviai išvyko į Neries regioninį parką. Ten turėjo vykti edukacinis užsiėmimas ,,Gamtos pažinimo pamoka prie Neries“. Gamtininkas Saulius pakvietė pasivaikščioti Karmazinų pažintiniu taku link Neries. Jis pasakojo apie gyvenančius miške žvėris ir paukščius, rodė gyvūnų kaukoles ir kaulus, lizdus bei filmukus, leido pačiupinėti  pilkapyje rastus daiktus, pasidalijo savo unikalia patirtimi stebint gyvūnus. Vaikai sužinojo daug įdomių faktų apie miegapelę, bebrą, antis, pelėdas, šernus ir kitus gyvūnus.

IV diena – Pietų ir Šiaurės Amerika. Šią dieną smagiai praleidome mokykloje. Buvo labai daug  įvairių žaidimų: komandinių ir individualių. Vaikai už kiekvieną atliktą užduotį gavo saldumynų. VRSCB Zujūnų struktūrinio padalinio bibliotekininkė Beata Barsul pravedė užsiėmimą „Vasara su knyga”. Čia buvo žaidimai, dainos, kryžiažodžiai. Taip pat vaikai susipažino su gyvūnais, kurie gyvena Afrikoje.

V diena – Azija. Biologijos mokytoja Alina Franckevič supažindino vaikus su šiuo žemynu, parodė animacinį filmuką. Vaikai turėjo atlikti užduotį, atsakyti į pateiktus klausimus. Vėliau vyko Kultūros paso renginys „Tradiciniai lietuvių liaudies žaidimai ir pramogos”. Programoje buvo pristatyta žaidimų ir pramogų įvairovė, priemonės žaidimams žaisti, garsiniai žaislai. Vaikai sužinojo, kaip pagaminti skudutį ir birbynę, muzikavo ir gavo dovanų muzikinį instrumentą. Taip pat sužinojo, kaip žaisti ir rungtyniauti naudojant įvairius senovinius buities daiktus. Pagrindinis įrankis – tai lazda. Šioje edukacijoje vaikai išmoko daug žaidimų: fechtavimą lazdomis, žvejybą, lindimą pro lanką, žaidimą su kojūkais… Vėliau vyko dešrelių kepimas

Paskutinę stovyklos dieną kiekvienas vaikas gavo padėkos raštą už dalyvavimą stovyklos veiklose. Vaikai liko patenkinti, patyrė daug teigiamų įspūdžių.

Zujūnų gimnazijos pradinio ugdymo mokytoja Ana Černel

Updated: 2022 rugsėjo 9 — 23:38

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

© 2019 – Vilniaus r. Zujūnų gimnazija Frontier Theme