PROJEKTAS „PRISIJUNGUSI LIETUVA”

4 klasės mokinių komanda „Spindulėlis” dalyvavo nacionalinėje saugesnio interneto savaitėje vasario 8- 12 d.

Projekto tikslas – atkreipti dėmesį į aktualius skaitmeninius iššūkius, skatinti saugesnį, ypač vaikų, naudojimąsi internetu.

Kiekviena viktorinos diena buvo paįvairinta ir specialiomis edukacinėmis pamokėlėmis. Meškutis su savo srities ekspertais pravesdavo pamokėlę, po kurios reikėjo atsakyti į pateiktus klausimus.

Mokiniai sužinojo apie pavojų žaidžiant internetinius žaidimus. Psichologės teigimu, patikimiausia apsauga nuo žalingo virtualaus pasaulio poveikio yra stiprus vaiko ryšys su tėvais.

Viktorinos dalyviai sužinojo, kad negalima skleisti asmeninės informacijos internete, dėti nuotraukų, pasakoti, kur gyveni, kur mokaisi. Be to, mokiniai buvo supažindinti su tuo, ką internete galima viešinti, o ką geriau pasilikti tik sau ir artimiesiems.

Taip pat sužinojo, kas yra žalingas turinys ir ką reikėtų daryti su juo susidūrus, bei kur slypi grėsmės. Visi sutinka, kad su šiomis grėsmėmis gali susidurti kiekvienas žmogus, nepriklausomai nuo jo amžiaus ar skaitmeninių įgūdžių.

Meškutis kalbėjo apie bendravimą su internetiniais draugais, apie  elektronines patyčias. Jis pabrėžė, kad negalima pradėti draugystės su nepažįstamais žmonėmis.

Esame dėkingi Vilniaus rajono savivaldybės Centrinės bibliotekos bibliotekininkei Beatai Barsul už puikų pasiūlymą, už galimybę dalyvauti šioje viktorinoje, už bendradarbiavimą.

Updated: 2021 kovo 1 — 8:43

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

© 2019 – Vilniaus r. Zujūnų gimnazija Frontier Theme